De wereld een klein
beetje beter maken

Een van de leerlingen in groep 8 van BS De Regenboog in Hoensbroek sprak haar frustratie uit: “Het maakt me echt boos.” Ze begrijpt niet waarom er nog steeds mensen zijn die zich bezighouden met discriminatie of racisme, en ze vindt dat zeer verontrustend.


Wij delen haar zorgen. Het is van het grootste belang dat we deze problemen snel uit de wereld helpen, en we willen hier al op jonge leeftijd mee beginnen. Misschien denk je dat discriminatie, racisme en slavernij iets uit het verleden zijn, maar dat is niet het geval. Helaas komen ze nog steeds dagelijks voor. Mensen worden gediscrimineerd, lijden onder onrechtvaardigheid en sterven zelfs door de verschrikkelijke omstandigheden waaronder ze als slaven moeten werken. Dit mag niet langer doorgaan! Laten we allemaal samen “nee” zeggen tegen deze misstanden!

Stichting TienTotZestien

Stichting TienTotZestien is ontstaan vanuit een decennialange passie voor onderwijs, met name voor onderwijs aan de 10 tot 16 jarigen … met een knipoog de pubers-van-deze-wereld.

 

In de gebieden waar de stichting actief is (Nederland, Suriname, Curaçao en de andere Caribische eilanden) zijn veel positieve ontwikkelingen gaande. Ontegenzeggelijk loopt er echter overal een rode draad van negativisme doorheen, de rode draad van discriminatie, racisme en slavernij. Dankbaar waren wij dan ook dat Stichting Contribute bij ons de vraag neerlegde om les-, leer, spel- of speelmateriaal te ontwikkelen op het gebied van discriminatie, racisme en slavernij. Die uitdaging hebben we van ganser harte aangenomen.

 

De wereld een klein beetje beter maken’ is het motto van Contribute en dat is precies wat Stichting TienTotZestien ook wil: ‘De wereld een klein beetje beter maken’. Grote dank dan ook aan Contribute voor hun commitment en genereuze financiële ondersteuning.

 

De basis van het lesmateriaal 4XNEE is het oeroude Nederlandse kwartetspel. Daarmee worden jonge mensen op speelse, doch indringende wijze gestimuleerd te discussiëren over discriminatie, racisme en slavernij. De kracht zit mede in het aanbieden van de 4XNEE GAME waarmee de kwartetspellen, naast fysiek ook online gespeeld kunnen worden.

 

Kortom … DOE MEE EN ZEG ÓÓK 4XNEE!

 

Louis PM Hilgers

Namens Stichting TienTotZestien,

Stichting contribute

DOEN WAT GOED IS
VOOR IEDEREEN
VOOR HET GROTERE GEHEEL

De wereld een beetje mooier, veiliger, gezonder en vrolijker maken – vooral voor mensen die het minder getroffen hebben dan wij. Daar streven we naar met Contribute Foundation. We realiseren merkbare en duurzame verbetering op het gebied van gezondheid, educatie, onafhankelijkheid en biodiversiteit. Hiervoor financieren we ruim dertig projecten in meer dan twintig landen.

We geloven in projecten die …

  • … zelfredzaamheid vergroten
  • … gericht zijn op de lange termijn
  • … mensen bij elkaar brengen
  • … uitgaan van hoofd, hart én handen
  • … inspirerend zijn voor anderen
  • … concrete resultaten opleveren

We zijn een betrokken stichting. We doen waar we om geven. En we geven ons vertrouwen én ons commitment aan de mensen en hun stichtingen met wie we in zee gaan. Dat verwachten we voor 100 procent terug. Eerlijkheid, nieuwsgierigheid en proactieve communicatie zijn daarvoor wat ons betreft onmisbaar.

Stichting Contribute heeft de ANBI status                         Contribute.nl