Hoe kan je met 4XNEE aan de slag?

Heb je het 4XNEE lespakket nog niet?
Op deze pagina vind je alle mogelijkheden om aan jouw eigen lespakket te komen. 

Heb je het 4XNEE lespakket al op school? Op deze pagina vind je alle informatie over hoe je het kan spelen. Tip: Deel vooral het pakket met collega’s binnen je school. Kwartetspellen kan je natuurlijk uitwisselen met andere klassen. En de lesbrieven voor de leerlingen, kan je altijd extra downloaden of nabestellen. Zo houden we 4XNEE ook duurzaam!

SPEEL FYSIEK

4XNEE is fysiek te spelen in de klas. Je kan de spellen op twee manieren ontvangen.

 

Bestellen
Je kan een gratis lespakket aanvragen en daarmee ontvang je een mooi gedrukt spel incl. de juiste hoeveelheid werkbladen en de lesbrief.

 

Zelf downloaden
Je kan de spellen zelf downloaden en printen.

SPEEL DIGITAAL

4XNEE is digitaal te spelen in de klas. Zo kunnen alle leerlingen meedoen op een eigen device. Het werkt als volgt:

 

Speel je met een smartphone? Ga dan naar de Google playstore of Apple Store en download op elk device de 4XNEE app. Volg daarna de instructies in de app. Elke leerling speelt mee op een eigen smartphone.

 

Wil je met laptop, tablet of Chromebook spelen? Ga dan naar de webapp op elke device en zo kan ook elke leerling meespelen op een eigen device.

Hoe speel je 4XNEE?

Maak gebruik van de docentenhandleiding en werkbladen

docentenhandleiding

Bij het complete lespakket van 4XNEE hoort een uitgebreide docentenhandleiding met de uitleg van het pakket en ook een aantal speciale activiteiten die je kan doen bij het spelen waarmee de leerlingen nog meer worden gestimuleerd met elkaar in gesprek te gaan.

 

Als je de spellen fysiek hebt besteld, ontvang je automatisch een docentenhandleiding. Ga je de spellen digitaal spelen of heb je ze zelf geprint? Download dan hier de docentenhandeiding.

 

Blader alvast door de docentenhandleiding heen:

werkbladen

Bij elk spel is er een werkblad beschikbaar voor de leerlingen, in twee versies. Eentje voor leerlingen tussen de 8-10 jaar en eentje voor leerlingen tussen de 10-14 jaar.

 

Als je de spellen fysiek hebt besteld, kan je ook aangeven hoeveel werkbladen je wil ontvangen en voor welke leeftijd. Als je digitaal gaat spelen of liever de werkbladen zelf wil printen, kan dat hier.

Blader alvast door een van de lesbrieven heen:

De mening van leraren over 4XNEE